Ha Ön a munkahelyére keres higiéniai termékeket, jó helyen jár. Nézzen be hozzánk. Örömmel köszöntjük!
 "Tőlünk függ minden, csak akarjunk."
Gróf Széchenyi István

 


 Szennyfogó szőnyegek enciklopédiája
 
 
 
 
 

 

 

Tel.: 06 1 999 8536
Mobil: 06 209 168 107
 (A városi hívószám Internetes, helyi tarifával hívható hívószám és a teljes számsor használata szükséges!)
E-mail címünk:
info@komplextrade.hu

 
websas.hu


 
Google PageRank
 
Szőnyegekről általában
A szőnyegeket leginkább padló, esetleg fal vagy bútor befedésére vagy díszítésére használják. Velük szemben támasztott követelmény a jó kopásállóság és alaktartás, valamint a szennytaszítás és a könnyű tisztíthatóság. Ennek a továbbfejlesztett változata a szennyfogó szőnyeg. Ez speciális tulajdonságokkal rendelkező szőnyeg, amely nagy szennyfelfogó képességű, nagyon kopásálló és nagy strapabírású, nagy ellenálló képességű a vegyi hatásokkal szemben, fokozottan tűz, víz és vegyszerálló, csekély elektromos vezetőképességű, könnyen és gyorsan tisztántartható, sokáig tartja színét és méretét, hosszú élettartamú.
 
Miért kell szennyfogó szőnyeg rendszer?
Mert a szennyeződés 80-90%-a gyalogosan, a cipőkről kerül be az épületbe. Ezért célszerű megfogni a szennyeződést a megfelelően kiválasztott szennyfogó szőnyegekkel, amelyek rendszert alkotnak. A por és az egyéb szennyeződés ugyanis magától nem fog egy adott sarokban összegyűlni, hanem le és felrakódik mindenhova, ahonnan csak fáradtságos munkával, sok idővel és anyagi ráfordítással lehet majd összeszedni.
 
Hogyan készül, hogyan működik a szennyfogó szőnyeg?
Bármilyen hihetetlen, a szennyfogó szőnyegeket és azok alapanyagait is kutató laboratóriumokban kísérletezik ki a szükséges elvárások alapján. A megfelelő alapanyagok kikísérletezése, elkészítése, kiválasztása is komoly anyag-és szakismereteket igényel, pl. az alábbi szempontok szerint :
  - gyúlékonyság, tűzállóság
  - füstképződés
  - UV ellenállás (mivel a szőnyegek jelentős része naponta akár több órán át napon van.)
  - alaktartósság
  - vegyszerállóság
  - színtartósság
  - csúszásmentességhez szükséges tesztek
  - kopásállósági tesztek (Mint az IKEA-ban végtelen órákon, napokon, heteken keresztül.)
  - színtartósság
  - pl. kevert szálas szőnyegek esetében kölcsönhatási vizsgálatok (lényegében a fentiek elölről)
  - sorozat gyártási technológia, költségoptimalizálás
  - stb.
A fejlesztés a sokat tanult legjobb szakemberekkel is jellemzően hosszadalmas és költségigényes folyamat, de elkerülhetetlen.
Ha a megfelelő anyagok kiválasztásra kerültek és elkészült az első "prototípus" további sok-sok tesztet végeznek újra pl. a kopásállóságot illetően is. És ha az eredmény nem megfelelő: újra minden elölről! De sajnos nem minden cég rendelkezik fejlesztésekre fordítható jelentős tőkével. Ha abból indulunk ki, hogy a gyártó a legjobbra törekszik és ez mégsem sikerül, lehet hogy ez az ok.
 
Hova kell elhelyezni a szennyfogó szőnyegeket?
Sokkal könnyebb és olcsóbb a szennyeződéseket "megfogni" már a legelején, többnyire közvetlenül a bejáratoknál
1. ajtón kívül
2. ajtók közötti szélfogó zónákban,
3. és az ajtókon belül megfogni, mint később megpróbálni összetakarítani.
BELTÉR - SZÉLFOGÓ - KÜLTÉR
Kültérben és szélfogókban főleg lyukacsos, folyadékáteresztő szerkezetű, úgynevezett aljnélküli szennyfogókat célszerű elhelyezni. Ez azért fontos, mert a durva szennyeződést (pl. hó, latyak, sár, stb.) kaparó effektussal távolítja el a cipőkről, csapadékot pedig a szőnyeg aljáig lefolyatja. Ehhez legalább 10-15 mm vastagságú szőnyeg szükséges, amelyet a forgalom növekedésével arányosan növelni kell, illetve a növelni kell a szőnyeg méretét is.
Az effektív, vagy a várható forgalom arányával egyenesen növekvő méretű szőnyegeket kell használni. Célszerű az épület bejáratánál a várható forgalommal arányban fedetté tenni a külső néhány métert, amennyiben erre lehetőség van. Ez a tervezéskor egyszerű előrelátás azt teszi lehetővé, hogy a kültéri szőnyeget kevésbé éri hó és egyéb csapadék. Ugyanis pl. hóesésben a hó mennyiségével arányosan - amikor kiemelkedően fontossá válik a kültéri szőnyeg szerepe  -  akár  2-3 perc alatt is nulla lesz a hatékonysága a kültéri szennyfogó szőnyegnek, amennyiben telítődik a szőnyeg felülete. De ugyan így csökken a hatékonyság az egyéb szennyeződések felgyülemlésével fordítottan arányosan. Minél koszosabb a szőnyeg, annál kisebb a szennyfogó képesség. Nem, vagy kevésbé fedett bejáratnál célszerű nagyobb "lyukakkal" ellátott kültéri szennyfogót választani, amely nagyobb mennyiségű szennyeződést képes leválasztani az áthaladók cipőjéről, de ebben az esetben célszerű nagyobb felületű beltéri szőnyeget alkalmazni.
 
Szélfogóban elhelyezett szennyfogó szőnyeg lehet kül- illetve beltéri is attól függően, hogy pl. a kültéri szőnyeg mekkora, milyen hatékonyságú és fedett helyen van-e. Kültéri szőnyeget kell alkalmazni, ha a bejáraton kívül elhelyezett szőnyeg mérete nem lehet nagyobb, vagy nincsen fedett helyen. Ebben az esetben a botlás veszély miatt célszerű süllyesztésben elhelyezni szőnyeget, amelynek alj nélkülinek kell lennie. Az aljjal illetve az alj nélküli szőnyegekről később írunk.
 
Beltérben a szennyfogó szőnyegek minden esetben aljjal ellátottak - amelyek lehetnek sima felületűek vagy perforáltak, vagy tüskések - mivel ezek óvják az alattuk lévő burkolatot. Általában a sima vagy perforált aljjal rendelkezőket sima padlókra pl. kő, márvány, gránit, beton, linóleum, parketta stb. Míg a tüskés aljjal ellátottakat pedig főleg padlószőnyegekre ajánlatos lefektetni.
Mind a beltéri, mind a kültéri szennyfogó szőnyegeket el lehet helyezni süllyesztésben is, melynek lényegében a legfontosabb szerepe, hogy a szőnyeg felülete egy síkban van a környező burkolattal, így minimálisra csökkenthetjük a szőnyeg szélében való megbotlás esélyét, valamint az igényesség érzetét kelti a pontos illesztések látványával.
Célszerű szennyfogó szőnyegeket elhelyezni konyhák, élelmiszer feldolgozó és egyéb ipari helyek be- és kijáratainál is, zuhanyzók és WC-k felőli ajtókhoz, üzem és irodaház közötti ajtókhoz, áruházak és boltok próbafülkéibe, valamint bárhova, ahol a járófelület szennyeződik.
(Próbafülkébe szennyfogó szőnyeget azért ajánljunk, mert a jó szennyfogó szőnyeg szálai közé "beesnek" a porszemcsék. Így a felület nem csak tisztának tűnik, de a ruhát vásárolni szándékozó cipőjét is levéve tiszta és kényelmes felületen áll.)  

Mi is történik ezek használatával?
A bejáratoknál csökkenti az elcsúszás veszélyét, tisztán és szárazon tartja a járófelületeket, megfogja valamint magába rejti, tárolja a szennyeződéseket, csökkenti a takarítási és az épület fenntartási költséget, mindezek hatására akár az elegancia és az igényesség hatását kelti. Kellemes esztétikai megjelenést kölcsönöz az épületnek, biztonságérzetet kelt, a padlóburkolatot védi, illetve feliratos vagy logóval ellátott szennyfogók esetében hatékony reklámfelületet képez.
 
Miért éri ez meg a megrendelőnek és a takarítónak?  
A szennyfogó szőnyeg hiányában a padozat szennyeződik, és hamar kopni kezd. A cipőkről lehulló homokszemcsék a padozat gyors kopását, koptatását végzik, nagy károkat okoznak az értékes burkolatokban is. Ezen felül ez elég kiábrándító és az igénytelenség érzetét kelti. Akinek ez feltűnik, az is eszébe fog jutni, hogy az igénytelenség vajon milyen hatással lesz, vagy lehet rá nézve? A sérülések kijavítása sok pénzbe és időbe kerül, amely soha nem lesz olyan, mint az eredeti. A csúszásból vagy botlásból eredő balesetek és sérülések miatt az elszenvedő személy kártérítési igénye akár több százezer forint is lehet, amely adott esetben nagyságrendekkel több, mint a szükséges szennyfogó beszerzésére költhető összeg. A hatékony szennyfogó szőnyeg rendszer a bejárati zónánál hozzájárul a takarítás költségeinek csökkentéséhez is. A padlószőnyegek és az egyéb burkolatok sokkal nehezebben szennyeződnek, ritkábban kell nagytakarítást és felújítást végezni, a padlóburkolatok élettartama megnövekszik, kevesebb vegyszer és csiszoló-polírozó korong szükséges. A megfelelő szennyfogó szőnyegek kiválasztásával és azok rendszeres takarításával 8-10 év is lehet a szőnyegek használhatósága, amelybe beletartozik az esztétikai állapotuk is.
Egy szennyfogó szőnyegrendszer nélküli objektum nagytakarítása kb. 2 hetente szükséges. A megfelelő szennyfogó szőnyeg rendszer alkalmazásával ez az időszak 5 hétre vagy annál hosszabb időre növekedhet.
Hogyan működik a szennyfogó szőnyeg?
Alapvetően a szennyfogó szőnyeg anyagának a tulajdonságai, szálszerkezet esetén a szálak vastagsága, rugalmassága határozzák meg a szennyfogó képességet - most nem tárgyalva az ehhez társuló méretet.
A szálszerkezetű szőnyegek esetében áthaladáskor a rálépő súlya alatt a szőnyeg szálai deformálódnak, ez a deformáció egyszerűen leszedi, lekaparja a cipőkről a szennyeződést.
A kültéri szőnyegeknél a deformáció jellemzően kis mértékű vagy nulla. Itt az áthaladó cipőjének a rugalmassága illetve a szőnyeg térfogata a lényeges. A cipők talpa a facipő kivételével hajlékony, de facipőt ugye nem hordunk. Itt a cipők hajlékonysága lett kalkulálva a kültéri szőnyeghez. A lépés folyamatában a cipő talpán lévő bordák közelednek illetve távolodnak egymástól. Amikor távolodnak a szennyeződések a tapadást kényszerűen nagyrészt elveszítve egyszerűen kieshetnének a cipő bordái közül ha nem lennének a járófelületek simák. Ezen a bordázott felületek segíthetnek, szőnyegként alkalmazva a kültéri szőnyegek.
A beltéri szőnyegek esetében viszont a szőnyeg szálainak a deformációja határozza meg a szennyfogó képességet. A jó minőségű beltéri szennyfogó szőnyeg szálszerkezete rugalmasan tartja a formáját, pontosan meghatározott mértékben lapulnak el a szálak. Ha a szőnyeg felülete túl puha, feltételezhetjük hogy a szennyfogó képesség minimális, jellemzően a folyékony szennyeződések megtartására alkalmas, de azt is csak kis mértékben. Pont a puhaság miatt. Figyelem: nem a kellemes tapintás a lényeges! Ennek az ellenkezője a kültéri szőnyeg jellemző és fontos "rugalmatlansága" használatban. Az ideális beltéri szőnyeg tulajdonságai a kettő között helyezkednek el. Nem túl rugalmas, de nem is túl merev, nem túl sűrű, de nem is túl laza szálszerkezet az ideális középút
 
Milyen méretű szennyfogó szőnyeg szükséges?
Lehet, hogy a legjobb, esetleg a legdrágább szennyfogó szőnyeg van a bejáratnál, de ha nem megfelelő méretű, csupán dekoráció jellege van! Ebben az esetben valaki pénzt dobott ki az ablakon. Gondoljunk arra, hogy lakásunkat is próbáljuk védeni különböző lábtörlőkkel. Ezeknek a méretei általában ritkán érik el a 60x90 cm-t, ami önmagában elég kicsi, de, ha ezt is átlépjük, akkor semmi értelme nincsen az elhelyezésének. Márpedig minél kisebb, annál valószínűbb hogy egyszerűen átlépjük. Persze odahaza elvárjuk magunktól, lakótársainktól és vendégeinktől, hogy lábat töröljenek és ezt el is végzik. De mindezt egy intézmény esetében (irodaház, üzemek, boltok, bankok, stb.) nem tesszük meg. Ezért célszerű a megfelelő minőségű és méretű szennyfogót alkalmazni. Nem várhatunk csodákat egy relatíve kis méretű szennyfogótól, mivel arra csak kevésszer lépnek rá. Minél kevesebbszer érintkezik a cipő a szőnyeggel, annál kevesebb szennyeződést tud a szennyfogó összegyűjteni. Másképpen fogalmazva: minél hosszabb a szőnyeg járófelülete, annál több szennyeződést tud megfogni. Vannak gyártók, akik megadják a hosszúsággal arányosan változó számszerűsített szennyfelfogási értékeket (-általában százalékban): Az A jelű gyártó szerint: 2m=30-40%, 4m=50-70%, 6m=75-85% szennyfelfogás, a B jelű gyártó szerint: 3m=52%, 6m=86%; 9m=99% szennyfelfogás. A C jelű gyártó megadja számszerűen a szennyfelfogó képességet: 9kg / négyzetméter, míg másik gyártó közzé teszi egy jó, jobb, legjobb skálán a szennyfogóiról a független laboratórium által mért vízfelfogó, mérettartó és szennyfelfogó képességeit.
Minél mélyebb és kevésbé sűrű szálszerkezetű a szennyfogó szőnyeg annál nagyobb a tisztítóhatása, mivel ritkábban telik meg, ha véletlenül nem takarítanák. Ha a szőnyeg tele van, akkor már nem tud hatékonyan dolgozni, az apró homokszemcsék amelyek nagy keménységű kvarc szemcsék a nyomás hatására lassan-lassan szétroncsolják a szőnyeg anyagát. Ezért alapvetően fontos még a jó minőségű és helyesen kiválasztott szennyfogó szőnyegeknél is, hogy a szőnyeg mindig tiszta és lehetőleg száraz legyen! Ez pl. egy téli erősen csapadékos napon nagy forgalom esetén akár félóránkénti tisztítást is jelenthet, melynek a legegyszerűbb módja ha vízszívóval kiszívatjuk a vizet a szőnyegből. Ugyanezt a szőnyeget kisebb forgalom vagy csapadékmentes napon elegendő naponta egyszer porszívózni.
Tisztítási lehetősége:
Típustól függően porszívóval, nagyteljesítményű száraz-nedves takarítógéppel, nagynyomású vízsugárral, egytárcsás súrológéppel, ipari mosógéppel és centrifugával.Leghatékonyabb "napi" takarítás esetében a hengerkefés porszívó, amelynek a forgó keféje mint a prakker úgy üti nagy sebességgel a szőnyeg szálait, eközben a szívóhatással együtt a többszörösére növekszik a hatékonyság a hengerkefével nem rendelkező porszívóval szemben. Napi takarítás esetén nem kell feltétlenül naponta takarítani a szőnyeget. A lényeg az, hogy a szőnyeg tiszta legyen, ugyanis a szőnyeg szálai között összegyült porszemcsék éles formája miatt az elhasználódási folyamat jelentősen felgyorsul. Vagyis megfelelő minőségű takarítással a szőnyeg élettartama évekkel meghosszabbítható.
Ha a napi takarítás ellenére nagy mennyiségű, nehezen eltávolítható szennyeződés gyült fel a szőnyegben, célszerű más eszközökhöz folyamodni. Lehetőségektől függően leghatékonyabb módszer nagynyomású vízsugárral, egytárcsás súrológéppel vegyszeres vízzel kitakarítani a szőnyeget, majd a vegyszeres vizet vízszívóval kiszívni. Majd újra nagynyomásúval átöblíteni és ismét kiszívni - immár a tiszta vizet. Ha még nem tiszta: ismételni a fentieket.
Persze mindez megfelelő napi takarítással az esetek jelentős részében elkerülhető.
 
Alumínium ill. egyéb profilos szennyfogó szőnyegek:
Az alumínium és más profilos szennyfogó szőnyegek olyan nagy teljesítményű speciális szennyfogók, melyeket alapvetően a bevásárlókocsis forgalom miatt fejlesztettek ki. Olyan helyeken, ahol nincs bevásárlókocsis forgalom, nincs szükség alumínium profilos szennyfogó szőnyegre. Ez nem azt jelenti, hogy le akarom beszélni az érdeklődőt az alumínium profilos szőnyeg vásárlásáról, de ha nincs bevásárló-, "béka"  és egyéb kerekeken guruló kiskocsis forgalom nincs szükség fémprofilos szennyfogó szőnyegre. Önmagában a nagy forgalom nem indokolja az alu vagy más profilos szennyfogó szőnyeg beszerzését.
 
Alumínium és egyéb profilos szennyfogó szőnyegeket többnyire a következő betétekkel hoznak forgalomba: fonalnyaláb, bordázott gumi, erős kefe és egyéb textil-kinézetű, általában műszálas és egyéb keverék anyagok.
 
Ezen kombinációk miatt lehetséges a szennyeződés minden fajtájának sár és földdarabok, nedvesség, csapadék és por stb. a nagymértékű összegyűjtése és tárolása. Az alumínium profil falvastagsága általában 1 vagy 2 vagy 2,5 vagy 3mm. A szőnyeg magassága is a forgalommal és terheléssel arányosan változik: 10 vagy 17 vagy 22 vagy 27 vagy 42 mm. Az esetek többségében elegendő rögzítő karmokkal ellátott beépítő keretet alkalmazni. A keretek alumíniumból, rozsdamentes króm-nikkel acélból és vagy sárgarézből készülnek. A különleges formájú szőnyegek széleit célszerű lezáró sínekkel ellátni. Burkolatra helyezésnél ferde szegőlécek használata javasolt, de jobb ha süllyesztésbe kerül.
 
Mire gondoljunk még?
- színválaszték:
Szennyfogó szőnyegek leginkább szürke színben kaphatóak, de a legtöbb típusnál majdnem korlátlan a színválaszték. A szürke szín azért előnyös, mert a legkevésbé látszik a felületén a szennyeződés, de ugyanakkor jellegtelen. Észrevesszük és talán elképzeljük a cég nevével és logójával több színben, de csak a szürkeséget láthatjuk. Amely valljuk meg: elég lehangoló, főleg egy olyan helyen ahol egyébként a szürkeséget félretéve kínosan ügyelnek a tisztaságra. Ennek kettős a funkciója: szennyfogás és a vállalat nagyméretű névjegykártyájaként reklámfelület, amely a legláthatóbb helyen, az ember lába előtt van, ahova mindenki lenéz .
 
- méretválaszték:
kész gyári méretek vagy felár ellenében kívánság szerinti bármilyen méret. Alakzatok: jellemzően a téglalap, de bármilyen alakzat gyártható: néha négyzet, sokszög, kör, félkör, stb. Minél jobban eltér a méret a négyzet illetve a téglalap formától, nagy valószínűséggel annál nagyobb "hulladék" képződik, melyet a gyártó vagy a forgalmazó így kénytelen beépíteni a költségekbe. Vagyis annál drágább lesz a szőnyeg.
 
Kivitelek:
- elhelyezés módja szerint:
   burkolatba süllyesztett (vigyázat, méretfelvételnél figyelni kell)
   burkolaton elhelyezett.
 
- szálak összetétele alapján:
   1 féle (pl: műszál; pamut; gumi stb.)
   2 féle (durva + lágy; pamut + műanyag)
   3 féle (durva + lágy műanyag + pamut)
 
- szálak elrendezése alapján:
   visszahurkolt kivitel
   vágott kefeszerű, felfele álló szálak
 
- szőnyegek anyaguk szerint:  
   műanyag
   gumi
   alumínium profilok szőnyeg betétekkel, bordázott gumival, vagy pl erős kefékkel, stb.
   acél és/vagy egyéb műanyagok és fémek, stb.
 
-tisztítás módja szerint:
   házilag tisztítható
   mosodai szolgáltatással tisztítható.
- tulajdonjog szerint:
   saját szőnyeg kezdeti befektetésként drága, de alacsony költség a fenntartása 
   bérelt szőnyeg hosszú távon drága, de nincs kezdeti befektetés.
 
Saját szőnyeg vásárlása esetén az ár jellemzően néhány hónapon belül megtérül, viszont a takarításáról házon belül kell gondoskodni. Jobb minőségű szennyfogó szőnyegek esetén ez nem jelent különösebb gondot.
 
Bérelt szőnyeg esetén - mondjuk 5 év garanciával vásárolt szőnyeggel összehasonlítva - a bérelt szőnyeg soha nem lesz az Ön, vagy a cége tulajdona. Még 20 év múlva is fizetnie kell a bérleti díjat- illetve amíg nem dönt másként. Valamint a jellemzően heti, vagy kétheti váltásban cserélt bérelt szőnyeget forgalomtól, szennyeződésektől és igénytől függően saját költségén takaríthatja.
 
Kiegészítő anyagok: toldó szalagok; szegőszalagok (célszerű 10mm-nél vastagabb szőnyeget beszegni vagy burkolatba, süllyeszteni botlásveszély miatt) és beépítő keretek különböző profilokból és anyagokból (pl: gumi; alumínium; réz; rozsdamentes acél) lezáró profilok; lefolyóval ellátott szennyfelfogó kádak.
 
Szempontok a kiválasztásnál:
- napi forgalom : alacsony, közepes, magas, extrém
 
- takaríthatóság: szennyfogó szőnyegnek egyik legfontosabb tulajdonsága a takaríthatóság. Ha a szőnyeg szálai nagyon vékonyak és sűrűn helyezkednek el, biztosak lehetünk abban hogy a szőnyeget a napi takarításnál nem tudjuk majd megfelelően tisztítani. Ha nem tudjuk megfelelően tisztítani a szőnyeg el fogja veszíteni egyetlen és legfontosabb célját: a szennyfogó képességet. Ezek a tulajdonságok jellemzően az árral arányosak.
 
- minőség: többnyire árfüggő, de alapos körültekintéssel kevesebbért is lehet magas minőségű terméket beszerezni.
 
- garancia :
   Vál lal-e a forgalmazó vagy a gyártó garanciát?
   Ezeket milyen feltételekhez köti?
   Meg tud-e, vagy meg akar-e felelni a vevő az adott feltételeknek?
   Hány év garanciát kaphatunk? (Ez lehet 1, 2, 3, 5 és 10 éves is, típustól és gyártmánytól függően. )
   Mióta működik a gyártó cég, stb.  
- szaktanácsadás : a kiválasztott bejárat megismertetése alapján a megfelelő termék jellemzőinek megismerése, választék és árak, esetleges kalkulációk elkészítése.
 
- referenciák: hol, mióta, stb. Nagyobb beruházásnál célszerű ezek közül egyet-kettőt felkeresni, megnézni a szőnyegek állapotát, tisztaságát, én még a takarítókkal is beszélnék. Végül is nem a Vevő, vagy pl. beruházó fogja a szőnyegeket takarítani, "karbantartani". Szerencsére ma már a legtöbb esetben nem az a kérdés, hogy kell-e szennyfogó szőnyeget telepíteni egy objektumba, hanem az, hogy milyen szennyfogó szőnyeg legyen.
 
- az ár: szándékosan a végére hagytam az ár megismerését. Ideje lenne már túllépni azon a jellemzően cucilista nézőponton hogy az ár elsődleges. Persze csak amíg nincs szó korrupcióról, hiszen az ár utána már nem számít. Kis hazánkban talán már mindenki tudja hogy ez hova vezet: sehova. Annyiszor hallottam már, hogy "Nincs rá pénz". Mindig azt kérdezem magamban, vagy hangosan "És mikor lesz?" Persze jellemzően ma már tudom a választ. Ésszerűtlen egy akár több milliárdos beruházásnál, ha azon spórol a beruházó/megrendelő, ami ugyan növeli majd az üzemeltetési költséget, nem energiatakarékos - kvázi környezet szennyező, stb., viszont jelenleg olcsóbb. Egy ilyen beruházásnál elenyészőek ezek a látványos és ésszerű költségek, melyeket akár befektetésnek is mondhatunk. Eladóként és egyben vevőként - hiszen én is vásárolok és ezek az alapvető érdekek/igények nemcsak az eladás során nyilvánulnak meg, hanem vevőként is - tudom, hogy ez egy nagy dilemma lehet. De meg kell értenünk, hogy végül is magunkon spórolunk. Ártól függetlenül a nem megfelelő termékkel saját környezetünket tesszük igénytelenebbé és ezzel közvetve és közvetlenül is saját magunknak ártunk a legtöbbet és nem másnak. Amíg ezt nem értjük meg, nem harcoljuk ki az igazunkat, az lesz amit ma is látunk mindenütt.
(Ha ezt nem tehetjük meg: rossz környezetben élünk. Ha nem tudunk ezen változtatni: nekünk kell máshol élni vagy úgy néz ki egy életen át kell elfogadni az igénytelenséget és a többit. Az is bizonyított hogy az örökös megalkuvás rossz életkilátásokat, betegségekkel tarkított rövidebb életkort eredményez és ez közel 40 éve látszik a statisztikáinkban is. Érdemes erre is gondolni. De ha Ön boldognak és kiegyensúlyozottnak érzi magát, valószínűleg nem kell erre számítania.)
 
Látogatóként először belépve az épületbe egy rossz választás esztétikailag rontja az első benyomást és ugye az első benyomást nem kompenzálhatjuk majd a másodikkal. Mint beszéltünk róla a minőség jellemzően az árral arányos. Ne feledjük hogy sok gyártó van, ami egészséges versenyhelyzetet eredményez a gyártók között. Olyan gyártók, akik régóta jelen vannak akár magas árakkal, ott minden bizonnyal a minőség is kiemelkedő.
 
Végül ne felejtsük el, hogy a szennyfogó szőnyeg majdnem mindenkinek az érdeke: az épület tulajdonosának, üzemeltetőjének és gondnokának továbbá az épületet takarító társaságnak, az épületben közlekedő ügyfeleknek, vendégeknek, látogatóknak, vásárlóknak és nem utolsóként a szennyfogó szőnyeg gyártójának és forgalmazójának.

Tisztelettel:


Takács Tamás
cégvezető
Információért vagy megrendelés esetén kérjük hívja a 06 209 168 107-es mobilszámot.
Tel./fax: (06 1 ) 403 1046, E-mail címünk: info@komplextrade.hu